Tiedätkö, milloin autosi seuraava huolto pitäisi tehdä?




Koska autosi turvallisuus ja kunto riippuvat sen huollosta, on tärkeää tietää, milloin seuraava huolto pitää tehdä. Nykyään autojen tiedot tallennetaan niiden tietojärjestelmään, ja ne varoittavat sinua saavuttaessasi huoltoajan. On kuitenkin aina suositeltavaa tarkistaa ajankohta myös huolto-ohjelmasta, jotta tiedät aina seuraavan huollon kilometrilukeman.

Huoltoja ei ole niin usein, että niistä olisi vaivaa. Ne ovat tärkeitä ajoneuvosi yleisen kunnon ja turvallisuuden kannalta, joten ne olisi suoritettava viipymättä. Riippumatta siis siitä, palaako varoitusvalo vai ei, vie auto huoltoliikkeeseen huollettavaksi. Täyshuolto kestää muutaman tunnin, joten yleensä auto jätetään huoltoon aamulla ja noudetaan saman päivän iltapäivällä tai illalla.

Huollon aikana huoltoliikkeen ammattilaiset käyvät läpi listan tarkastettavista osista automerkin huoltokirjan mukaisesti. Tarvittavat osat vaihdetaan, joten päivän päätteeksi sinulla on täysin huollettu auto käytettävissä. Sen kaikki tärkeimmät osat on tarkistettu ja tiedät, että iskunvaimentimet, jarrut ja ohjausmekanismi ovat hyvässä kunnossa. Kun auto on huollettu, tiedät, että se on hyvässä kunnossa ja mahdolliset ongelmat on havaittu.

Autosi saattaa tarvita huoltoa myös ennen seuraavaa huolto-ohjelman mukaista määräaikaishuoltoa, koska huoltoväli riippuu myös siitä, miten autoa ajetaan, millaisissa olosuhteissa ja kuinka suuri sen kuorma on. Jos joskus tuntuu siltä, että auto ei käyttäydy niin kuin pitäisi tai kuulet outoa ääntä, pistäydy huoltoliikkeessä tarkistuttamassa asia. Auton tavallisen huollon lisäksi sen renkaat tulisi huoltaa. Saatat vaihtaa renkaita kesärenkaiden ja talvirenkaiden välillä ja saatat käyttää ne rengashuollossa, mutta renkaat on silti tarkistettava säännöllisesti niiden kunnon varmistamiseksi.

Lisätietoja autohuollosta saat verkkosivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/


Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Kuinka löytää hyvä autohuolto autosi huoltotarpeille

Turvallinen ajaminen talvella