Talvirenkaat kannattaa vaihtaa mieluummin ennemmin kuin myöhemmin


On suositeltavaa vaihtaa talvirenkaisiin heti, kun talvisia olosuhteita voi ilmetä. Mitä kauempana pohjoisessa asut, sitä aiemmin tämä ajankohta on verrattuna etelämpänä asuviin. Talvirenkaiden käyttö silloin, kun ei vielä ole jäätä, mutta on kuitenkin kylmää, ei ole mitenkään tyhmää. Kun ilta- ja yölämpötilat alkavat laskea lähemmäksi nollaa, on ehdottomasti aika alkaa suunnitella renkaanvaihtoa.

On aina parempi, että autossa on talvirenkaat vaikkeivat olosuhteet vielä ole talviset verrattuna siihen, että autossa on kesärenkaat talviolosuhteiden vallitessa. Talvirengas kuluvat hiukan nopeammin, kun niillä ajaa plus-asteissa verrattuna siihen, että niillä ajaa talvisissa lämpötiloissa. Turvallisuuden suhteen asiat ovat silti hyvin, sillä niillä on hyvä pito myös plus-asteissa. Kesärenkailla sen sijaan voi olla vaarallista ajaa talviolosuhteissa. Tämä johtuu siitä, että ne kovettuvat ja menettävät paljon pitoa, jota tarvitaan turvallisuuden varmistamiseen.

Jos siis vaihdat renkaat liian myöhään ja joudut kesärenkailla tilanteeseen, jossa sinua ympäröi lumi ja jää, on aina parasta olla ajamatta, kunnes lämpötila on noussut takaisin plussalle. Jos tarvitset autoasi oikeasti, on tärkeää vaihtaa renkaat hyvissä ajoin ennen talven tuloa. Sama koskee talven päättymistä: on parempi odottaa, kunnes kevät on edennyt tarpeeksi pitkälle ja voit olla varma, että talviset kelit eivät palaa.

Jos sinulla on nastarenkaat, tulee kuitenkin noudattaa niiden käyttöaikaan liittyviä määräyksiä, joissa määritetään, milloin ne voidaan aikaisintaan asettaa ja koska ne pitää viimeistään poistaa. Nämä päivämäärät eivät päde, mikäli talviolosuhteet vallitsevat, sillä silloin sinulla on oikeus käyttää niitä. Loppujen lopuksi kaikessa on kyse turvallisuudesta, jotta sinä ja muut tiellä liikkujat olisivat turvassa.

Lisätietoja optimaalisista ajankohdista renkaanvaihtoon saat verkkosivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/


Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Kuinka löytää hyvä autohuolto autosi huoltotarpeille

Turvallinen ajaminen talvella

Tiedätkö, milloin autosi seuraava huolto pitäisi tehdä?