Hyvien Nastarenkaiden Hyödyt Talviaikana




Talvikauden lähestyessä on aika tehdä tiettyjä muutoksia niin kodin kuin autonkin suhteen, jotta voi jatkaa elämää mutkattomasti. Jos autossa on ympärivuotiset renkaat tai kesärenkaat, hyvien nastarenkaiden hankinta tulee ajankohtaiseksi. Koska nastarenkaat on tehty erityisesti kylmää vuodenaikaa ajatellen, niiden kanssa on helpompaa ajaa lumen ja jään peittämillä teillä. Toisin kuin ympärivuotisten renkaiden tai kesärenkaiden, nastarenkaiden käyttö talvisilla teillä ei ole riskialtis ja haastava seikkailu.

Miten sitten voit tarkemmin hyötyä siitä, että käytät nastarenkaita talvella? Jos asut hyytävän kylmällä, jäisellä tai vuoristoisella alueella, nastarenkaat auttavat sinua selviytymään helposti mutkista ja kaarteista. Ne on tehty erityisesti parempaa pitoa ajatellen, erityisesti kiihdytettäessä, jarrutettaessa, ylämäissä ja hidastaessa.  Ne on suunniteltu käyttämään hyväksi ajoneuvon painoa ja radiaalivoimaa parantamaan pitoa ja kitkaa talvisilla teillä.

Lisäksi nastarenkaat parantavat lukkiutumattoman jarrutusjärjestelmän toimintaa ja mahdollistavat paremman jarrutuskyvyn. Sen ansiosta jäisillä teillä ajaessasi arviosi jarrutusmatkan pituudesta osuu todennäköisemmin oikeaan. Nastarenkaat ovat myös kustannustehokkaampia kuin nastattomat talvirenkaat. Ei pidä myöskään unohtaa, että käyttämällä nastarenkaita talvella pidennät ympärivuotisten renkaidesi ja kesärenkaat käyttöikää.

Vaikka hyvästä nastarenkaasta on paljon hyötyä talvella, niitä ostaessa täytyy pitää yksi asia mielessä: ne menettävät pitonsa nastojen kuluessa. Kun nastat ovat kuluneet noin 0,6 millimetrin mittaisiksi, ei niistä ole enää paljonkaan hyötyä pidon suhteen. Lisäksi nastarenkaiden tiedetään aiheuttavan kulumaa tien päällysteeseen sekä vahingoittavan tiemerkintöjä. Ne eivät välttämättä myöskään tarjoa optimaalista suorituskykyä ajettaessa teillä, jotka ovat pehmeän lumen tai mudan peitossa.

Lisää tietoja nastarenkaiden hyödyistä löydät vierailemalla vianor.fi verkkosivuilla vaikka heti.

Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Kuinka löytää hyvä autohuolto autosi huoltotarpeille

Turvallinen ajaminen talvella

Tiedätkö, milloin autosi seuraava huolto pitäisi tehdä?