Autonhuolto ennen kesää


autoosi kuntotarkastus,


Auton huollattaminen ennen kesän alkua antaa sinun ajaa keväällä ja kesällä juuri huolletulla autolla. Jos autonvalmistajan merkkihuolto ei ole lähellä, voit silti suorittaa säännöllisen perushuollon, jossa korjaamo käy läpi auton tärkeät kohdat. He tekevät öljynvaihdon, tarkistavat onko iskunvaimentimet vaihdettava ja suorittavat jarruhuollon. Se tekee autosta paremman ja kestävämmän. Voit myös havaita pienet ongelmat ennen niiden paistumista suuremmiksi ongelmiksi. Säästät pitkässä juoksussa rahaa kun pystyt välttämään isompia ja kalliimpia ongelmia, joita voi tapahtua ajan myötä.

Kesä on miellyttävämpi aika ajaa, koska tiet ja kelit ovat hyviä. Sinun ei tarvitse raaputtaa jäätä ikkunoista ja voit vain ajella ympäri ja nauttia ympäristöstä tai pysähtyä kupilliselle kahvia tai jäätelöä. On tärkeää tarkistaa, että kesärenkaat ovat hyvässä kunnossa ja että kuviosyvyys on yli 4 mm. Renkaat ovat tärkeässä asemassa siinä, kuinka turvallisesti voit ajaa ja kuinka hyvin pystyt ajamaan mutkia suurella nopeudella ilman ongelmia. Iskunvaimentimet voivat kuitenkin vaikuttaa auton liikkumiseen mutkissa, koska huonot iskunvaimentimet voivat aiheuttaa auton pyörähtämisen.

Kannattaa myös katsoa, onko auton akku hyvässä kunnossa talven jälkeen. Auton akku tulisi vaihtaa noin joka kolmas vuosi. Akku ei kestä tämän kauemmin, joten se on usein asia joka on korjattava, jotta auto olisi hyvässä kunnossa. Iskunvaimentimet kestävät enintään 3 vuotta ja öljy on vaihdettava kerran tai kahdesti vuodessa. Tuulilasinpyyhkijät on kuitenkin vaihdettava noin 6 kuukauden välein, joten se olisi aina hyvä tehdä, kun talvi on ohi. Silloin voit olla varma, että ylläpidät hyvää näkyvyyttä ajon aikana.

Jos sinulla on aikaa, teetä autoosi kuntotarkastus, jotta tiedät että sinulla ei ole ongelmia tärkeiden osien kanssa. He tarkistavat iskunvaimentimet, öljyn, renkaat ja muut tärkeät auton toiminnot nähdäksesi onko jotain, johon on puututtava, että auto on hyvässä kunnossa. Tämä voisi olla hyvä tutkia autoa ennen pidempää matkaa, jotta sinulle ei tule ongelmia, jotka voivat kasvaa matkan aikana ja aiheuttaa auton rikkoutumisen tai aiheuttaa kalliita vaurioita, jotka on korjattava matkan aikana. On aina parasta korjata ongelmat mahdollisimman varhaisessa vaiheessa, koska ne voivat vaikuttaa haitallisesti turvallisuuteen, joten on hyvä tietää tämä ennen matkalle lähtöä. Se voi säästää paljon rahaa ja vaivaa. Jos autossa ilmenee ongelmia matkalla, se voi pilata loman tai koko matkasuunnitelman, jonka olisit ehkä pystynyt välttämään suunnitellessasi hiukan paremmin ennen matkaa. Kuntotestin etuna on, että tiedät, mihin asioihin on puututtava, ja voit sitten päättää, haluatko korjata sen.

Lisätietoja auton huollosta autosi käyttöiän parantamiseksi on osoitteessa : https://vianor.fi/

Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Kuinka löytää hyvä autohuolto autosi huoltotarpeille

Turvallinen ajaminen talvella

Tiedätkö, milloin autosi seuraava huolto pitäisi tehdä?