Turvallinen ajaminen talvella




Turvallinen ajaminen talvella edellyttää, että sinulla on oltava vähintään kolme tekijä, jotka toimivat yhdessä. Ensinnäkin tarvitset hyvän ja turvallisen auton. Toiseksi tarvitset laadukkaat renkaat, jotka ovat talviolosuhteisiin hyväksytyt talvirenkaat. Kolmanneksi sinun itsesi on oltava varovainen ja vastuullinen kuljettaja. Kun olet optimoinut nämä kolme tekijää, sinulla on hyvä mahdollisuus ajaa turvallisesti.

Valitsemallasi ajoneuvolla tulisi olla hyvä turvallisuusluokitus. Maastoautojen turvallisuusluokitukset ovat tällä hetkellä parhaat, ja niillä onnettomuuteen joutuneilla on paljon parempi selviytymistodennäköisyys. Raskaamman ajoneuvon ja korkealle sijoitetun kuljettajan yhdistelmä näyttää toimivan hyvin törmäyksissä. Maastoautot tarvitsevat erityisiä renkaita suurempien mittojen ja suuremman painon vuoksi. Vaikka näyttäisi siltä, ​​että maastoautoon ei tarvitse erityisiä maastoautojen talvirenkaita, koska niiden renkaat ovat yleensä karun näköisiä, tarvitset ehdottomasti talviolosuhteisiin kehitetyn renkaat, jos aiot ajaa kylmällä säällä ja lumella.

Talviolosuhteissa tarvitset korkealaatuiset talvirenkaat. Voit valita joko nastarenkaat tai nastattomat talvirenkaat, joita usein kutsutaan kitkarenkaiksi. Ne molemmat on suunniteltu toimimaan hyvin lumessa ja jäällä ja ovat parempia kuin kesärenkaat lämpötilan laskiessa alle nollan. Nastarenkaissa on metalliset nastat, jotka luovat otteen jäästä, kun taas kitkarenkaat luottavat kulutuspinnan suunnitteluun ja takertuviin hiukkasiin. Nastarenkaat antavat hiukan paremman pidon jäällä, kun taas lumella molemmat renkaat antavat hyvän pidon. Kitkarenkaisiin liittyy vähemmän rajoituksia, joten ne ovat joustavammat käyttää.

Jos et jo ole kokenut talvikuljettaja, kannattaa harjoitella talviajokeskuksissa, joissa voit parantaa ajotaitojasi liukkailla pinnoilla. Voit harjoitella ohjauksia ja jarruttamista, jotta opit miten ajoneuvo käyttäytyy tällaisissa olosuhteissa. Liukkaiden pintojen kunnioittaminen ja pidentyneen jarrutusmatkan ymmärtäminen on tärkeää, jotta nopeutta säädetään paremmin olosuhteiden mukaan.

Lisätietoja turvallisesta ajamisesta talvella saat verkkosivuiltamme osoitteessa : https://vianor.fi/


Mga Komento

Mga sikat na post sa blog na ito

Kuinka löytää hyvä autohuolto autosi huoltotarpeille

Tiedätkö, milloin autosi seuraava huolto pitäisi tehdä?